Tisdag 8/2-11.

Kan inleda med att skriva lite om ER Open i Danmark som jag var iväg på i helgen. Ingen optimal uppladdning genom att ligga nedbäddad med en riktigt vidrig influensa näst sista veckan före tävling. Det resulterade i att mitt sista riktiga träningspass kördes mer än två veckor före tävling, inte helt optimalt.

Kom till Danmark och kollade på fredag kväll på tungviktarnas tävlingar. Sen på lördagen var det dags för mej. Vägde in på 81,9. Lågt med tanke på att jag numera får väga 83.
Värmde och det kändes väl helt okej, gjorde 220 hela vägen lätt.
Sen började problemen...
En ny regel säger att dom ska vara stenhårda på att man måste ha spikraka armar för att få startsignal, vilket jag brukar ha problem med.
Första lyftet fick jag kämpa rätt länge för att försöka räta dom, men fick till slut startsignal. Träffade för högt upp på bröstet och stången åkte mot huvudet.
Andra lyftet knölade jag fan med armarna 6-7 sekunder så när jag väl fick startsignal kände jag redan då att det var kört. Sjönk igenom helt.
Fick inför sista lyftet ett tips av Hirvis att försöka vrida armbågar och handlederna för att "lura" domaren att armarna är mer böjda än dom är. Fick startsignal ganska så fort nu och hade mer eller mindre vikten uppe men orkade inte låsa ut den. Katastrof med andra ord! Missade 220 tre gånger. En vikt jag inte missat på träning eller tävling på mer än ett år.
Resan i sig var jättetrevlig. Som vanligt är alla inblandade trevliga och roliga människor, så det var kul.

Nu ska jag hoppa över tröjträningen ett tag och grundträna lite. Ska prova på Hirvis bänkprgogram igen och se om det funkar nu. Satte en låg startvikt för att klara högrepspassen utan axelsmärtorna.
Första passet igår, bara medelbreda bänkar genom hela programmet blir det.


Medelbred bänk. 80*8, 95*8, 105*8*6, 105*8*2(sänkte medvetet två reps sista två pga axelömhet)
Hantelpress m djup sträck. 25*8*4
Rotatorkuff hantel. 3*20*6

Helt tvärslut i brösten och axlarna efter passet. Sjukt vad ovant med så höga reps, och set för den delen. Dom första seten var ju pisslätta men sista seten sved rätt bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0